Puppycursus

Puppycursus: (8 tot 16 weken)

Zo de pup eindelijk in huis maar wat nu??
De aankomende 4 weken zijn erg belangrijk en in deze weken leg je de basis van zijn hele leven.
De eerste socialisatie periode, +/- 3 tot 7 weken oud, heeft de pup doorlopen bij de fokker.
De fokker legt de eerste basis en zijn taak hierin is heel erg belangrijk.
Nu moeten jullie volop aan de slag want de eerste weken zijn cruciaal en in deze weken leert de hond super snel, ja ook dat wat u als ongewenst ziet.

Wij bieden 2 manieren van trainingen aan. Methode 1 is dat u 2 instroomlessen krijgt en dan doorstroomt voor 8 groepslessen en methode 2 is 4 lessen 1 op 1 waarbij persoonlijke aandacht voorop staat en dan 8 groepslessen.

Wij zijn van mening dat de pup direct moet kunnen starten en dat kan bij ons. GEEN WACHTIJDEN DUS. Wij trainen alleen op de ZONDAGOCHTENDEN.

Methode 1 is dus instroom doorstroom. De eerste 2 lessen leren wij u het beloningssignaal, contact op naam, vrijwillig oogcontact, ontspanning en starten wij met leren te volgen. Daarna stroomt u door. Zie groepslessen verderop.

Bij methode 2 worden de eerste 4 lessen geheel aan uw wensen aangepast en gaan wij daar aan werken waar u behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld: met socialiseren, waar zet ik de bench neer, hoe en waar zindelijk maken, wat te doen met kinderen en huisregels. Maar ook, zit en af, het hier komen, verzorging, dat trekken geen zin heeft (lopen met slappe lijn), contact op naam, vrijwillig oogcontact en beheersing. Dit wordt dus ook uitvoerig besproken en getraind in deze 4 lessen. Verder gaan wij op verschillende locaties trainen zoals in het dorp, bos, op het veld en laten wij de pup kennismaken met sociaal vaardige volwassen honden. Dit is erg belangrijk in de opvoeding voor de pup. De eerste les van deze 4 lessen wordt bij u thuis gegeven de overige 3 in en rond Gieten.

Na deze 4 lessen gaat u in een groep trainen. De hond heeft dan alle inentingen gehad en is geestelijk ook iets stabieler wat het trainen met meerdere honden ook makkelijker maakt, maar ook u bent veel beter voorbereid voor de trainingen. In het gehele traject zijn wij 24/7 open voor vragen en hulp.

In de groepslessen op het veld gaat u verder met de hond leren zitten, liggen, wachten en te blijven, te lopen met slappe lijn, te komen als u daarom vraagt en elkaar leren te passeren.

U kunt dus direct starten als u uw puppy heeft gehaald, ook al is de hond nog niet geheel ingeënt. Het eerste jaar is het even aanpoten en kost het bloed zweet en tranen maar u krijgt daar een veel stabielere hond voor terug

Met het eerste gesprek van methode 2 bespreken wij veel en krijgt u vele handvatten om de pup door de eerste weken heen te begeleiden. Er worden onderwerpen besproken zoals: hoe komen we de eerste nachten door, omgang kind en hond, benchtraining, zindelijkheidstraining, alleen zijn, waarom bijt de pup mij etc.

Bij beide methodes krijgt u een theorieboek / naslagwerk met veel informatie zodat u alles rustig na kan lezen.

Bel, mail of app voor opgeven

Hopelijk tot ziens.

Met vriendelijke groeten,

Jans Huizing

Pin It on Pinterest