Puppycursus

Puppycursus: (8 tot 16 weken)

Zo de pup eindelijk in huis maar wat nu??
De aankomende 4 weken zijn erg belangrijk en in deze weken leg je de basis van zijn hele leven.
De eerste socialisatie periode, +/- 3 tot 7 weken oud, heeft de pup doorlopen bij de fokker.
De fokker legt de eerste basis en zijn taak hierin is heel erg belangrijk.
Nu moeten jullie volop aan de slag want de eerste weken zijn cruciaal en in deze weken leert de hond super snel, ja ook dat wat u als ongewenst ziet.

Wat ons onderscheidt van andere hondenscholen is dat wij de eerste 4 lessen 1 op 1 geven. Persoonlijke aandacht staat voorop in de eerste weken. Soms zit u met heel veel vragen en soms laat de pup gedrag zien waar u geen antwoord op weet. Daarom begeleiden wij u eerst met wat extra persoonlijk aandacht en stomen wij u en uw pup klaar voor de groepslessen.

Wij zijn van mening dat de pup direct met 8 week moet starten of in elk geval als deze in huis is, maar wij zien ook dat veel pups de eerste weken er nog niet aan toe zijn om in een groep te trainen. Veel pups zijn nou eenmaal veel terughoudender, sneller gestrest of veel sneller afgeleidt/overprikkeld dan andere pups. Met onze methode kunt u direct starten en in een veilige omgeving voor uw pup.

De eeste 4 lessen worden geheel aan uw wensen aangepast en gaan wij daar aan werken waar u behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld: met socialiseren, waar zet ik de bench neer, hoe en waar zindelijk maken, wat te doen met kinderen en huisregels. Maar ook, zit en af, het hier komen, verzorging, dat trekken geen zin heeft (lopen met slappe lijn), contact op naam, vrijwillig oogcontact en beheersing. Dit wordt dus ook uitvoerig besproken en getraind in deze 4 lessen. Verder gaan wij op verschillende locaties trainen zoals in het dorp, bos, bij u thuis of op het veld en laten wij de pup kennismaken met sociaal vaardige volwassen honden. Dit is erg belangrijk in de opvoeding voor de pup. 

Na deze 4 lessen gaat u in een groep trainen. De hond heeft dan alle inentingen gehad en is geestelijk ook iets stabieler wat het trainen met meerdere honden ook makkelijker maakt, maar ook u bent veel beter voorbereid voor de trainingen. Als ik genoeg aanmeldingen heb maak ik kleine groepjes van 4 a 6 koppels. In het gehele traject zijn wij 24/7 open voor vragen en hulp.

(afhankelijk van de combinatie, hond/begeleider, is het mogelijk eerder door te stromen naar groepslessen. U houdt de overige 1 op 1 Begeleidingslessen tegoed. De eerste 2  lessen zijn sowieso 1 op 1)

Op het veld gaat u verder met de hond leren zitten, liggen, wachten en te blijven, te lopen met slappe lijn, te komen als u daarom vraagt en elkaar leren te passeren. Wij gaan met vreemde voorwerpen aan de slag, hebben een lawaai les, gaan het dorp in en doen een motoriek les (lopen over plankjes en door tunnels) 

U kunt dus direct starten als u uw puppy heeft gehaald, ook al is de hond nog niet geheel ingeënt. Het eerste jaar is het even aanpoten en kost het bloed zweet en tranen maar u krijgt daar een veel stabielere hond voor terug

Met het eerste gesprek bespreken wij veel en krijgt u vele handvatten om de pup door de eerste weken heen te begeleiden. Er worden onderwerpen besproken zoals: hoe komen we de eerste nachten door, omgang kind en hond, benchtraining, zindelijkheidstraining, alleen zijn, waarom bijt de pup mij etc. U krijgt een theorieboek / naslagwerk met veel informatie zodat u alles rustig na kan lezen. 

Het is ook mogelijk om voordat de pup in huis is een theorieles te volgen. Deze wordt bij u thuis gegeven en krijgt u veel informatie toegereikt. Kosten zijn 15 euro voor ongeveer 3 uur.

Bel, mail of app voor opgeven

Hopelijk tot ziens.

Met vriendelijke groeten,

Jans Huizing 

Pin It on Pinterest