Puppycursus

Puppycursus: (8 tot 16 weken)

Zo de pup eindelijk in huis maar wat nu??
De aankomende 4 weken zijn erg belangrijk en in deze weken leg je de basis van zijn hele leven.
De eerste socialisatie periode, +/- 3 tot 7 weken oud, heeft de pup doorlopen bij de fokker.
De fokker legt de eerste basis en zijn taak hierin is heel erg belangrijk.
Nu moeten jullie volop aan de slag want de eerste weken zijn cruciaal en in deze weken leert de hond super snel, ja ook dat wat jij als ongewenst ziet.

U kunt nu beter even gas geven en de hond gaan leren wat hij moet gaan leren dan 4 weken afwachten en maar zien wat hij zichzelf heeft aangeleerd!

Wij hanteren een uniek lesmethode en geheel anders dan de standaard hondenscholen! 

De eerste 4 weken begeleiden wij jullie geheel zelfstandig. Dit houdt in dat wij 4 trainingen 1 op 1 geven. Wij zijn er in de loop der jaren er achtergekomen dat mensen erg de behoefte hebben aan 1 op 1 begeleiding de eerste weken. Vaak zit je met heel veel vragen en daarom besteden wij de eerste weken geheel aan u.

Wij zijn van mening dat de pup direct moet starten als deze in huis is, maar wij zien ook dat veel pups er nog niet aan toe zijn om in een groep te trainen. Met onze methode kunt u direct starten en in een veilige omgeving voor uw pup.

In deze 4 week helpen wij u op weg met socialiseren, waar zet ik de bench neer, hoe en waar zindelijk maken, wat te doen met kinderen, huisregels en veel meer belangrijke zaken. Zit en af is eigenlijk helemaal niet belangrijk maar hier gaan wij wel mee aan de gang. Veel belangrijker is het om te socialiseren, habitueren, hier komen, verzorging, dat trekken geen zin heeft (lopen met slappe lijn), contact op naam, vrijwillig oogcontact en beheersing. Dit wordt dus ook uitvoerig besproken. U kunt deze 4 persoonsbegeleidingen vergelijken met 8 uur groepstraining omdat alle aandacht naar u en uw hond gaat. De hond leert zeker de eerste weken heel erg snel dus ook vaak gedrag wat u als ongewenst ervaart.

Na deze 4 intensieve weken gaat u het veld op. De hond heeft dan alle inentingen gehad en is geestelijk ook iets stabieler wat het trainen met meerdere honden ook makkelijker maakt, maar ook u bent veel beter voorbereid voor de trainingen. Ik maak kleine groepjes van 4 koppels en met dit groepje gaat u de gehele cursus verder. 

(afhankelijk van de combinatie, hond/begeleider, is het mogelijk eerder door te stromen naar groepslessen. U houdt de overige 1 op 1 begeleidingslessen tegoed. De eerste 2  lessen zijn sowieso 1 op 1)

Op het veld gaat u verder met de hond leren zitten, liggen, wachten en te blijven, te lopen met slappe lijn, te komen als u daarom vraagt en elkaar leren te passeren. Wij gaan met vreemde voorwerpen aan de slag, hebben een lawaai les, gaan het dorp in en doen een motoriek les (lopen over plankjes en door tunnels) 

Doordat ik u de eerste 4 weken persoonlijk begeleidt kan ik ook zien of uw pup wel geschikt is voor groepstrainingen. Sommige pups zijn nou eenmaal veel terughoudender, sneller gestrest of veel sneller afgeleidt/overprikkeld dan andere pups.

U kunt dus direct starten als u uw puppy heeft gehaald, ook al is de hond nog niet geheel ingeënt. Wij verwachten wel van onze cursisten dat ze thuis en op verschillende plaatsen ook echt aan de slag gaan met hun pup. Dit is nodig omdat uw hond het overal moet leren om het te gaan begrijpen, en niet alleen op het trainingsveld en thuis. Het eerste jaar is het even aanpoten en kost het bloed zweet en tranen maar u krijgt daar een veel stabielere hond voor terug

In de theorieles van ongeveer 3 uur bespreken wij veel en krijgt u vele handvatten om de pup door de eerste weken heen te begeleiden. Er worden onderwerpen besproken zoals: hoe komen we de eerste nachten door, omgang kind en hond, benchtraining, zindelijkheidstraining, alleen zijn, waarom bijt de pup mij etc. De theorieles krijgt u mee zodat u dit thuis rustig door kan lezen.

De theorieles wordt op een vrijdagavond om 19:00 gegeven en is het beste te volgen voordat u de hond ophaalt zodat u direct op de goede manier aan de slag kan gaan. Dus u kunt gerust 3 weken voordat u de hond ophaalt deze theorieles volgen. Neem contact op voor de datums van de theorieavonden.

Bel, mail of app voor opgeven

Hopelijk tot ziens.

Met vriendelijke groeten,

Jans Huizing 

Pin It on Pinterest